persoon

Joost Verhoeven

Joost Verhoeven_2022_zw-minDr. Joost Verhoeven is Assistant Professor aan de Universiteit Tilburg, afdeling Communication and Cognition. Joost is in 2021 toegetreden tot het bestuur van SWOCC en heeft in september 2022 ook het voorzitterschap overgenomen.- 

“SWOCC biedt een community waar merkprofessionals, op een laagdrempelige manier, nieuwe ideeën en inzichten op kunnen doen over de manier waarop ze merken kunnen versterken. Door bestaande ideeën over merken te toetsen aan de laatste wetenschappelijke inzichten, scherpen professionals bij SWOCC hun toolbox aan. Daarnaast is het een geweldige plek om interessante mensen tegen te komen.”

Hij is geïnteresseerd in de manier waarop medewerkers zich strategisch gedragen en strategisch communiceren met interne en externe stakeholders. Zo doet hij onderzoek naar hun gebruik van (interne) sociale media. Hierbij focust hij zich op de manier waarop medewerkers betekenis geven aan organisatie-issues en het organisatiemerk.

Joost promoveerde in 2010 op een proefschrift over de invloed van tastbare service-omgevingen op consumentengedrag en in 2012 verscheen van zijn hand SWOCC-publicatie 60 over medewerkers als merkambassadeurs op sociale media. In 2013 schreef hij samen met Claartje ter Hoeven SWOCC-publicatie 64 over de relatie tussen merk- en werkwaarden. Vervolgens verscheen in 2019 SWOCC-publicatie 78 Hoe Medewerkers Merken Maken.  

 

Mail mij 1x per maand een update over merken, marketing en communicatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.