Bestuur

Andy Santegoeds

Andy Santegoeds

Andy Santegoeds (Client Director bij MetrixLab) is sinds 1988 werkzaam in de media. Na afronding van de studie HEAO-CE startte hij bij Alrecon Media (buitenreclame-exploitant) als marketing executive en werd hij in 1992 mediaplanner bij Media Matters/Carat Nederland (mediabureau).

In 1994 stapte hij over naar IP (media-exploitant) waar hij diverse marketing- en researchfuncties bekleedde met als focus TV/Radio/Print en NIMA-C1 succesvol afrondde. In mei 1999 volgde de overgang naar de programma-afdeling van RTL Nederland (voorheen HMG/de Holland Media Groep) in de functie van Manager Marktonderzoek en later Manager Program Strategy. Daarbij was hij verantwoordelijk voor onder meer (internationaal) marktonderzoek naar de content op TV. Vanaf 2005 gaf hij leiding aan de afdeling Research & Intelligence van RTL Nederland met als specialisatie reclame-effectonderzoek. Bij online research agency MetrixLab is hij sinds april 2009 Consultant met als specialisme reclame- en merkonderzoek.

Na jarenlang lid te zijn geweest van de Raad van Advies van SWOCC is Andy in de zomer van 2013 toegetreden tot het bestuur van de stichting.

Overige activiteiten: lid van Technische Commissie SKO en Technische Commissie SPOT (1997-2008), lid van jury AMMA-Awards 2004-06 (marktonderzoek), docent bij SRM (Marktonderzoek & Technieken) en Beeckestijn Business School (Content Marketing) en jurylid EFFIE.

Contact

Social