Bestuur

Mary Hoogerbrugge

Beschermvrouwe

Mary Hoogerbrugge

Mary Hoogerbrugge (1969) is gespecialiseerd in merkpositionering, (interactieve) merk- en communicatiestrategie en effectiviteit. Zij is sinds de oprichting bij SWOCC in 1995 betrokken. Sinds 2019 is zij beschermvrouwe van SWOCC.

Na afronding van de studie Communicatiewetenschap aan de UvA, startte Mary haar loopbaan als wetenschappelijk medewerker van Giep Franzen, die toen bijzonder hoogleraar aan de UvA was. In die tijd werd SWOCC opgericht en schreef Mary de eerste SWOCC-publicaties. Vervolgens werkte ze gedurende twaalf jaar bij FHV BBDO, waarvan de laatste jaren als strategy executive en lid van het management team. In 2009 was Mary interim directeur van SWOCC.
Samen met Onno Maathuis richtte zij in 2010 De Positioneerders op. De Positioneerders ondersteunt bedrijven bij het ontwikkelen van hun merkpositionering en merkportfoliobeleid en het verankeren daarvan in de organisatie.
Naast haar functies als Positioneerder en beschermvrouw van SWOCC is Mary voorzitter van de stuurgroep Effie Awards en lid van de Effie Awards hoofdjury. Ze doceert onder andere voor de opleiding Merkmanagement van SRM.

Van 2002 tot 2009 was Mary lid van de Raad van Advies van SWOCC. Van 2009 tot 2018 was ze bestuurslid, waar zij waakte voor de relevantie en toepasbaarheid van het wetenschappelijk onderzoek voor de praktijk.

Mary Hoogerbrugge is sinds 2019 beschermvrouwe van SWOCC.

Contact

Social

SWOCC publicaties