nieuws item

Mary Hoogerbrugge beschermvrouwe SWOCC

Publicatiedatum: 13 | 03 | 2019
Delen:

Mary HoogerbruggeSWOCC heeft Mary Hoogerbrugge benoemd tot beschermvrouwe van de stichting. Hiermee neemt Hoogerbrugge het stokje over van Giep Franzen, de oprichter van SWOCC, die 10 jaar lang beschermheer was.

Hoogerbrugge (1969) is merkspecialist en medeoprichter van de Positioneerders. Zij is sinds de oprichting, in 1995, betrokken bij SWOCC.

Hoogerbrugge: “De missie van SWOCC, het bevorderen van kruisbestuivingen tussen wetenschap en de praktijk van merken, marketing en communicatie, ligt mij na aan het hart. In mijn nieuwe rol als beschermvrouwe zal ik me daar onverminderd voor inzetten.”

Na afronding van de studie Communicatiewetenschap aan de UvA, startte Hoogerbrugge haar loopbaan als wetenschappelijk medewerker van Giep Franzen, die toen bijzonder hoogleraar aan de UvA was. In die tijd werd SWOCC opgericht en schreef Hoogerbrugge de eerste SWOCC-publicaties, de iconische rode boekjes. Van 2002 tot 2009 was Hoogerbrugge lid van de Raad van advies. Om vervolgens in 2009 interim directeur van SWOCC te worden. Tot 2019 was Hoogerbrugge lid van het SWOCC bestuur, waar zij waakte voor de relevantie en toepasbaarheid van het wetenschappelijk onderzoek voor de praktijk. Hiernaast is Hoogerbrugge al jarenlang actief als redactielid van de SWOCC Selectie, waar ieder kwartaal een selectie wordt gemaakt van interessante wetenschappelijke artikelen uit gerenommeerde internationale tijdschriften.

“SWOCC en merkdenken zitten dus duidelijk in het DNA van Hoogerbrugge. Daarmee is zij de aangewezen persoon om het gedachtegoed van Giep Franzen te bewaken en blijvend te verankeren in (de activiteiten) van de stichting”, aldus Guda van Noort, de directeur van SWOCC.

Hoogerbrugge volgt Giep Franzen op. SWOCC is in 1995 opgericht op initiatief van Giep Franzen. Na veertig jaar in de reclame (o.a. als directeur en oprichter van FHV/BBDO), werd Franzen in 1990 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn honger naar kennis en fundamenteel begrip van reclamewerking was de motor achter de oprichting van SWOCC. Na zijn vertrek als hoogleraar is Giep als beschermheer tot 2019 verbonden gebleven aan de stichting.

Mail mij 1x per maand een update over merken, marketing en communicatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.