kennisbank item

Succesvolle valorisatie: hoe werk je samen met universiteiten?

Publicatiedatum: 27 | 09 | 2017
Delen:

Valorisatie, ervoor zorgdragen dat wetenschappelijke kennis daadwerkelijk wordt toegepast, is waar het al meer dan 20 jaar om draait bij SWOCC. De laatste jaren legt ook de overheid meer de nadruk op het belang hiervan, maar ook bedrijven nemen steeds meer initiatieven hiertoe. Slim. Want kennis is de sleutel tot innovatie. Onder andere met ‘academic outreach’ programma’s zoeken bedrijven samenwerkingen met universiteiten.

Managen van Valorisatie
Samenwerkingen met universiteiten aangaan en onderhouden is niet per se eenvoudig. Zo werk je vaak samen met één hoogleraar of onderzoeker, in plaats van met een team of afdeling en is er sprake van tegenstrijdige belangen voor het delen van de resultaten van de samenwerking.

‘Samenwerking universiteiten bedrijfsleven: Hoe je dit tot een succes maakt’ bespreekt een studie naar hoe je als bedrijf de samenwerking met universiteiten het beste kunt managen, zodat het leidt tot optimale kennisbenutting.

Voor succesvolle valorisatie zijn investeren in persoonlijk contact, autonomie voor de onderzoeker en een kritische uitwisseling van kennis van essentieel belang.

Lees meer achtergronden en uitgebreidere conclusies hier.

Mail mij 1x per maand een update over merken, marketing en communicatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.