nieuws item

SWOCC op bezoek bij Motivaction

Publicatiedatum: 20 | 09 | 2017
Delen:

Pieter Paul VerheggenIn de nieuwe rubriek ‘SWOCC op bezoek bij’ wordt aandacht besteed aan een begunstiger. Deze maand is SWOCC op bezoek bij Motivaction. Motivaction, een full service onderzoekbureau, is al meer dan 20 jaar begunstiger van SWOCC. Motivaction is in 27 landen actief en helpt haar klanten onder andere bij het oplossen van marketingcommunicatievraagstukken, new product development en (intern) communicatieonderzoek.

 

Het belang van gefundeerd onderzoek
Motivaction leunt in haar methoden en technieken zwaar op de wetenschap. Dit was voor Motivaction dan ook één van de belangrijkste redenen om 20 jaar geleden begunstiger van SWOCC te worden. Pieter Paul Verheggen (CEO) “Wij hechten aan goed onderbouwde onderzoeken en analyses. Ook als dat nieuwe terreinen betreft, zoals big-data of neuroscience, verdiepen wij ons in de wetenschappelijke aanpak. Daarvoor is de link tussen het bedrijfsleven en universiteiten en wetenschappers van groot belang”.

SWOCC biedt onderbouwing voor de praktijk
De SWOCC publicaties vinden aansluiting bij de praktijk van alledag en bieden onderbouwing voor het vakgebied. De publicatie over prijs- en portfoliomanagement heeft Motivaction bijvoorbeeld gedeeld met klanten. Pieter Paul: “Wij wijzen klanten op een publicatie en dat wordt zeer gewaardeerd. Dit geeft aan dat er onder onze klanten echt behoefte is aan kennis. Men verwacht ook van een bureau als Motivaction dat we die kennis in huis hebben”.

Bijblijven in het vakgebied
De SWOCC publicaties worden gericht binnen Motivaction verspreid en dikwijls gebruikt als achtergrondkennis bij een onderzoek. Pieter Paul: “SWOCC is voor ons een manier om bij te blijven in het vakgebied. Er is zo ontzettend veel informatie beschikbaar, maar we hebben ook gemerkt dat niet iedere bron betrouwbaar is. Echter, is het van SWOCC afkomstig, dan weet je dat je erop kunt vertrouwen.”

Mail mij 1x per maand een update over merken, marketing en communicatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.