persoon

John Faasse

Delen:

John Faasse_SWOCC

John Faasse is beheerder van de Westerkerk in Amsterdam en onderzoeker in hart en nieren. Sinds 2008 heeft hij zijn eigen bedrijf Uitbijter, een adviesbureau op het gebied van onderzoek naar de effectiviteit van media en reclame. Sinds 2003 is hij lid van de Raad van Advies van SWOCC.

“Je moet nieuwsgierig zijn… Dan is onderzoek gewoon altijd leuk, wat je ook onderzoekt. Ik ben echt ongelooflijk geïnteresseerd in hoe communicatie werkt en hoe je het kunt verbeteren. En wat er nou achter zit. Wat mensen beweegt en hoe je mensen in beweging kunt krijgen. SWOCC heeft een duidelijke bijdrage geleverd om de koppeling tussen wetenschap en praktijk tot stand te brengen. Ik denk dat er nu veel meer relevante onderzoeken bij de universiteit vandaan komen. Als je de SWOCC publicaties ziet, zijn er zoveel dingen waar echt gebruik van is gemaakt en waar echt dingen mee gedaan zijn. Ik denk dat er in de mediawereld veel meer, veel vaker wordt gedacht… ‘goh, is er iets op de universiteit voor handen waar ik wat mee kan?’. Dat is de afgelopen jaren met sprongen vooruit gegaan.”

John Faasse is een echte onderzoeker, maar wel eentje die zich in de praktijk begeeft. En als zodanig zit hij ook in de Raad van Advies van SWOCC. Hij heeft feeling met de praktijk, maar is inhoudelijk een wetenschapper. John heeft politicologie gestudeerd en heeft, voor hij met Uitbijter startte, bij verschillende universiteiten, onderzoeks- en mediabureaus gewerkt. Het toepassen van onderzoek in de praktijk, daar draait het allemaal om. “De vraag die mij het meest gesteld wordt is: We hebben nu dit onderzoek laten uitvoeren, maar wat moeten we nu gaan dóen?”

Swocc Publicaties

Neem contact op met John Faasse

Mail mij 1x per maand een update over merken, marketing en communicatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.