nieuws item

Interview Lynn Epping

Publicatiedatum: 30 | 08 | 2012
Delen:

Lynn EppingLynn Epping is winnares van de SWOCC Scriptieprijs 2012. Op dit moment is zij druk met het uitwerken van haar scriptie tot SWOCC publicatie, die eind oktober verschijnt. Lynn vertelt over haar onderzoek.

 

 

 

 

Gefeliciteerd met het winnen van de SWOCC Scriptieprijs! Kun je kort vertellen waar je scriptie over gaat?
Dankje! Mijn scriptie gaat over hoe organisaties kunnen communiceren als zij betrokken zijn bij een crisis. Als voorbeeld heb ik de oliecrisis van BP in 2010 genomen. In mijn onderzoek komt onder andere naar voren wat de rol van de organisatie, het nieuws en het publiek is in de crisiscommunicatie en hoe de reputatie en aandelenkoersen zich ontwikkelen door deze communicatie.

Hoe ben je bij dit onderwerp gekomen? Waarom vond je het interessant?
Een crisis is niet te plannen. Dat maakt het moeilijk er goed op te reageren. Maar goede crisiscommunicatie is wel enorm belangrijk om zo min mogelijk reputatieschade op te lopen. Als organisatie krijg je maar één kans om een goede indruk te maken. Dat maakt het onderwerp zo interessant.

Wat kan de praktijk leren van de uitkomsten van je onderzoek?
Het blijkt vooral belangrijk te zijn dat organisaties anders met journalisten en nieuwsmakers communiceren dan met consumenten. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig persberichten ook aan het publiek voor te leggen. Wat wel werkt is de dialoog aangaan met verschillende stakeholders, zodat kan worden ingespeeld op de informatiebehoefte die zij hebben.

Was je verrast te winnen?
Jazeker. Natuurlijk wist ik dat ik niet zomaar een goed cijfer had gekregen voor mijn thesis, maar er zijn zoveel andere goede en interessante onderzoeken. Ik ben er nog steeds erg blij mee.

Dit onderzoek deed je in het kader van je afstuderen. Waar houd je je nu mee bezig, nu je je master hebt afgerond?
Op dit moment ben ik docent Communicatiewetenschap op de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast ben ik betrokken bij een onderzoek naar de berichtgeving rondom de parlementsverkiezingen. Uiteindelijk zou ik graag promoveren en een baan in de wetenschap combineren met een baan in de praktijk, zodat alle kennis die ik opdoe niet alleen aan het papier wordt toevertrouwd.

Weet je al wat je met het prijzengeld van 1.000 euro gaat doen?
Ik ben op zoek naar een nieuw huis en ik denk dat ik het geld ga gebruiken voor de inrichting.

Mail mij 1x per maand een update over merken, marketing en communicatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.