persoon

Martine van Selm

Delen:

Martine van Selm_SWOCCProf. dr. Martine van Selm is hoogleraar Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en werkt binnen de programmagroep Corporate Communicatie van de Amsterdam School of Communication Research (ASCoR). Van 2015 tot 2021 was zij voorzitter van het SWOCC-bestuur.

“Het is mooi om te zien dat SWOCC steeds vaker interessante activiteiten ontwikkeld samen met onze getalenteerde en ondernemende studenten – de communicatieprofessionals van de toekomst.”

Martine van Selm studeerde communicatiewetenschap (1992) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en promoveerde in 1998 bij de afdeling psychogerontologie aan diezelfde universiteit. Van 1998 tot 2004 werkte zij bij de afdeling communicatiewetenschap en van 2004 tot 2010 bij de afdeling onderzoeksmethoden van de Radboud Universiteit in Nijmegen. In 2010 vervolgde zij haar loopbaan aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij tot 2020 als directeur van het College of Communication leiding gaf aan de tweetalige bacheloropleiding Communicatiewetenschap/Communication Science. 

In 2018 is Martine benoemd tot hoogleraar Communicatiewetenschap, in het bijzonder Beeldvorming in Organisaties, aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Als hoogleraar doet zij onderzoek naar de rol van media in het creëren, in stand houden en veranderen van stereotypen rondom groepen werknemers en de effecten daarvan op percepties, attitudes en gedrag binnen organisaties. Ook geeft zij onderwijs en begeleidt zij studenten en promovendi in onderzoek naar dit thema. Hierbij richt zij zich met name op beeldvorming, stereotypen en (het omkeren van) leeftijdsbias ten aanzien van oudere werknemers binnen een vergrijzende en digitale samenleving.

Neem contact op met Martine van Selm

Mail mij 1x per maand een update over merken, marketing en communicatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.