persoon

Marjolijn Antheunis

Delen:

Marjolijn Antheunis_SWOCC

Prof. dr. Marjolijn Antheunis is hoogleraar Communicatie en Technologie aan de Universiteit van Tilburg. In 2019 is Marjolijn toegetreden tot het bestuur van SWOCC.

“De liefde voor SWOCC is ontstaan in 2000 toen ik Communicatiewetenschap studeerde aan de UvA. De colleges van Giep Franzen, Tijs Timmerman en Margot Bouwman, hebben de interesse voor merkcommunicatie gewekt. SWOCC is een belangrijke brug tussen wetenschap en bedrijfsleven, dat geldt zowel voor het onderzoek als het onderwijs.”

Marjolijn promoveerde in 2009 aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds 2010 werkzaam aan de Universiteit van Tilburg bij het departement Communicatie en Cognitie. Zij richt zich in haar onderzoek op de impact van technologie op interpersoonlijke communicatie, met name gericht op effecten van online communicatie op ons sociaal leven. Daarnaast richt ze zich op de inzet van nieuwe technologieën in gezondheidscommunicatie. Ze werkt ook aan diverse onderzoeksprojecten naar de mogelijkheden om sociale chatbots in te zetten in de (geestelijke) gezondheidszorg.  

Marjolijn is tevens directeur van de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg.

 

Neem contact op met Marjolijn Antheunis

Mail mij 1x per maand een update over merken, marketing en communicatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.