persoon

Ellen van der Horst

Delen:

Ellen van der HorstEllen van der Horst heeft bij Centraal Beheer verschillende rollen vervuld op het gebied van marketing, communicatie en merk. Zowel in het BtC als in het BtB umfeld. Momenteel is zij manager van het communicatieteam voor de divisie Centraal Beheer Zakelijk, waar ze verantwoordelijk is voor de merken Centraal Beheer en Avéro Achmea in de zakelijke markt. Vanuit haar diverse en brede rollen bij Centraal Beheer heeft ze ervaring op veel onderdelen van ons vakgebied, van merkcommunicatie tot marketingcommunicatie, van interne communicatie en crisiscommunicatie tot PR en Woordvoering. In 2023 start ze in het bestuur van SWOCC.

“We sturen op data en accountability:  AB-testen, ROI’s en saleskpi’s. Maar als het om merkbouwen gaat, wordt vaak de vraag gesteld: wat levert ons dat op? En hoe toon je de financiële waarde hiervan aan? Dan lijkt investeren in een merk meer op vertrouwen in het geloof van een sterk merk. SWOCC helpt met wetenschappelijk onderzoek om het geloof om te zetten in data. Zodat de alpha en de beta mensen elkaar begrijpen. En zo de kracht van een sterk merk aan te tonen.”

Ellen startte op de school voor journalistiek, maar studeerde af in Bedrijfscommunicatie aan de Hogeschool Windesheim en volgde de postacademische leergang Strategische marketingcommunicatie bij AOG in Groningen. Afgelopen jaar de opleiding Communicatiemanager D (BNP 5-6) behaald via SRM.

Mail mij 1x per maand een update over merken, marketing en communicatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.