Publicaties

18

Merkpersoonlijkheid

Drs. Marieke van den Berg

Ieder mens is uniek en heeft dat te danken aan zijn of haar persoonlijkheid. Persoonlijkheid is iets wat de ene mens onderscheidt van de andere – van vijf en een half miljard anderen in ons geval. Dat maakt persoonlijkheid tot een bruikbare metafoor in een wereld die draait om uniciteit en onderscheidendheid, zoals de wereld van merken. Maar wat is persoonlijkheid eigenlijk? En wat is merkpersoonlijkheid dan precies?

In deze publicatie worden deze vragen stapsgewijs beantwoord. Beginnend bij de menselijke persoonlijkheidsleer en eindigend bij de praktische toepassing van het concept in het proces van merkontwikkeling.
De publicatie geeft inzicht in het meerdimensionale, rijke karakter van het merkpersoonlijkheidsconcept en zal merken stimuleren om minder stijf te worden en meer tot leven te komen. Ontwikkelingen in de wereld, de markt en bij consumenten dwingen merken om flexibeler, alerter, beweeglijker, gevarieerder en interactiever te zijn. Tegelijkertijd komt een duurzame kern de kracht van een merk ten goede. Het denken over merken als ware het personen is hierbij een handig hulpmiddel, omdat het zowel houvast (karaktertrekken blijven) als vrijheid (stemmingen variëren) geeft. Eigenheid, zijn wie je bent en eerlijkheid gelden in de ‘mensenwereld’ als tekens van een sterke persoonlijkheid.
Deze 18e SWOCC publicatie geeft u de mogelijkheid om uw merk aan een grondige persoonlijkheidsanalyse te onderwerpen, de eigenheid boven water te krijgen en deze te transformeren naar een sterke merkpersoonlijkheid.