Geplande evenementen

Voor het komende jaar hebben we meerdere workshops, events en boekpresentaties op de planning staan. Bekijk in onderstaande lijst welke geplande evenementen voor jou (of jouw collega’s) relevant zijn en houd de website in de gaten, dan houden wij je op de hoogte van de manier waarop we de evenementen laten plaatsvinden.

2024

Merkdenken 2024 (in samenwerking met Airborne) op 20 juni 2024

Ook dit jaar organiseert audio agency Airborne, de producent van de podcast-serie GIEP over de grondlegger van het SWOCC Giep Franzen, weer samen met ons en de Bond van Adverteerders het Merkdenken-evenement. Een inspirerende middag op 20 juni aanstaande in Club ACE waar marketeers in de geest van GIEP vertellen over de essentie van hun merk en hoe ze dit tot leven brengen. We verwelkomen weer 5 inspirerende marketeers waaronder Marcel van Wing van The Flower Farm, Joris van Dijk van Boerenbed en Bart Kleijzen van HEMA. De inleiding wordt verzorgd door Mary Hoogerbrugge, merkstrateeg en beschermvrouw van SWOCC en Peeter Verlegh, professor Marketing van de VU komt vertellen over zijn onderzoek naar merkactivisme.

Merkportfoliostrategieën op 9 juli 2024

Hoe breid je je merkerextensie uit? En hoe bouw je aan een succesvol merkportfolio? Krijg antwoord op deze vragen tijdens een interactieve SWOCC workshop over merkexenties en merkportfolio. Een sterk organisatiemerk ontwikkelen, vraagt om een goede invulling van de portfoliostrategie: met hoeveel merken moet je de markt bedienen en hoe moeten deze merken zijn gepositioneerd?  Welke dilemma’s en vragen komen kijken bij merkportfoliomanagement en welke oplossingen kunnen hierbij hulp bieden? Dit zijn vragen die onder andere aan bod komen in de interactieve SWOCC sessie op 9 juli 2024 gegeven door Onno Maathuis (de Positioneerders) samen met gastsprekers uit de praktijk. Het event sluiten we af door ruim de tijd te nemen om in verschillende discussie-tafels jullie individuele situaties en uitdagingen te bespreken.

Conversational AI op september 2024

Hoe kunnen conversational agents het best vormgegeven worden om effectief te zijn in klantenservice, marketing en e-commerce? Tijdens dit SWOCC-event wordt je bijgepraat over de inzichten uit het nieuwste SWOCC-boekje. Dit evenement is voor merkprofessionals die willen weten welke factoren van een conversational agent bijdragen aan een positieve waardering van de klant over het chatgesprek, de chatbot én het merk. Deze bijeenkomst biedt handvatten voor zowel merken die al jarenlang een chatbotversie op hun website of sociale mediakanalen hebben staan, als aan professionals die aan het begin staan van chatbotontwikkeling en -integratie.

Virtual Influencers op 21 november 2024

Worden virtuele influencers de toekomst van influencer marketing? Tijdens dit SWOCC-evenement presenteren Zeph van Berlo en Priska Breves de inzichten uit hun SWOCC-onderzoek naar hoe virtuele influeners, zoals Lil Miquela en de Nederlandse Esther Olofsson, zich tot elkaar en tot menselijke influencers verhouden. Zo willen we onder andere weten of AI- en virtuele influencers net zo overtuigend worden gevonden als menselijke influencers. De resultaten van dit onderzoek zullen relevant zijn voor de praktijk, omdat ze meer inzicht geven in hoe influencer marketing verandert en wat de impact van en de aantrekkingskracht van het inzetten van AI- en virtuele influencers kunnen zijn.

 

Volg SWOCC op LinkedIn en schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief om nooit een update over toekomstige evenementen te missen!

Mail mij 1x per maand een update over merken, marketing en communicatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.