SWOCC nieuws

SWOCC13 april 2017

Vacature: communicatiestage

Als stagiair zal je de communicatiemedewerker ondersteunen en krijg je de verantwoordelijkheid voor een eigen project (geen afstudeerproject).

Dit betreft het maken van een plan van aanpak voor een betere inzet van en sturing op KPI’s. SWOCC houdt veel data bij, maar maakt nog geen optimaal gebruik van de inzichten. Het verzamelen van data moet efficiënter (inzichten uit pers, site, nieuwsbrief etc.). Vervolgens zal een communicatieplan worden opgesteld op basis van de data voor verdere professionalisering van de activiteiten van SWOCC (hoe kunnen we alle data inzetten om SWOCC zichtbaarder te krijgen en relevanter te maken?).

Hiernaast assisteer je bij de dagelijkse communicatiewerkzaamheden van het bureau. Taken waar je onder meer mee te maken krijgt zijn:

  • Redactiewerkzaamheden: redactie blogs en praktijkartikelen, schrijven artikelen SWOCC Selectie
  • Pers coverage, bijhouden en updaten perslijsten
  • Website en social media onderhouden, nieuwsbrief klaarzetten & meedenken over invulling
  • Administratie: excel overzichten bijhouden, artikelen downloaden & opslaan
  • Meehelpen met de organisatie van SWOCC-bijeenkomsten: nadenken over onderwerpen en sprekers, bijhouden aanmeldingen, ontvangst begunstigers, opbouw zaal

Wie zoeken wij?

Voor deze stageplaats zijn wij op zoek naar een WO student(e) Communicatiewetenschap of Tekst & Communicatie. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal is een must.

Wat bieden wij?

SWOCC bestaat uit een klein vast team en onderzoekers die ingehuurd worden om SWOCC-onderzoeksprojecten te doen. De organisatie kenmerkt zich door een grote mate van flexibiliteit, enthousiasme en teamgeest. Werktijden en werkduur kunnen in overleg worden vastgesteld, maar de richtlijn is een looptijd van 3 maanden bij een fulltime dienstverband (38 uur p/w). Bij een fulltime dienstverband bedraagt de stagevergoeding 255 euro per maand.

Sollicitatie

Neem voor meer informatie contact op met SWOCC via 020 525 8843. Een sollicitatiebrief vergezeld van CV dient gericht te worden aan info@swocc.nl t.a.v. Guda van Noort.

Over SWOCC

Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie (SWOCC) doet fundamenteel wetenschappelijk onderzoek op het gebied van merken en communicatie. Deze kennis maakt SWOCC toegankelijk voor de praktijk, bijvoorbeeld door het uitbrengen van publicaties en het organiseren van bijeenkomsten. De stichting is in 1995 opgericht op initiatief van Giep Franzen en is gelieerd aan de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam. SWOCC wordt financieel mogelijk gemaakt door haar begunstigers maar opereert zelfstandig en onafhankelijk. Op dit moment telt SWOCC ruim 200 begunstigers, waaronder adviesbureaus (van pr en reclame tot design en marktonderzoek), adverteerders, non-profit organisaties en zzp’ers.