nieuws item

Vacature: bestuurslid

Publicatiedatum: 08 | 05 | 2023
Delen:

SWOCC is op zoek naar een lid om het bestuur te versterken. Het bestuur van SWOCC behartigt de belangen van de stichting in de ruimste zin van het woord. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van zowel adverteerders, als onderzoeksbureaus, adviesbureaus en kennisinstellingen op het gebied van merkcommunicatie.

Over SWOCC
Het vakgebied ontwikkelt zich continu, en ook uit de wetenschap komen voortdurend nieuwe inzichten over de werking van merken, marketing communicatie. Deze kennis is voor iedere praktijkbeoefenaar onmisbaar. Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie (SWOCC) maakt deze kennis toegankelijk en toepasbaar. Met praktijkrelevantie als uitgangspunt, verzamelt en ontwikkelt SWOCC wetenschappelijke kennis over de werking van merken en marketingcommunicatie. Dit doen we o.a. door het uitbrengen van diverse publicaties waaronder onze rode boekjes, SWOCC selectie, wekelijkse blogs op de website, en het organiseren van evenementen voor marketing- en communicatieprofessionals. Door wetenschappelijk onderzoek en kennis te vertalen naar praktische inzichten voor de praktijk, geeft SWOCC een wetenschappelijke impuls aan de ontwikkeling van het marketingcommunicatievak.

De stichting is gelieerd aan en gehuisvest binnen de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam. SWOCC wordt financieel mogelijk gemaakt door haar begunstigers maar opereert zelfstandig en onafhankelijk. Momenteel telt SWOCC ongeveer 200 begunstigers, waaronder
adviesbureaus (pr, reclame, marktonderzoek, etc.), adverteerders, non-profitorganisaties en zzp’ers.

Werkzaamheden
Samen met de andere bestuursleden volg je de activiteiten van de stichting op de voet, je bespreekt actuele ontwikkelingen in bestuursvergaderingen en neemt deel aan de besluitvorming over de koers en de activiteiten van SWOCC. Daarnaast woon je regelmatig evenementen van SWOCC bij, en zit je incidenteel vergaderingen van de raad van advies voor.

Wie zoeken wij?
Op dit moment zoeken we een bestuurslid die werkzaam is aan merk- of adverteerderszijde, met een ruime ervaring op het gebied van merkcommunicatie in de breedste zin van het woord. Het is een merkdenker die zich -net als SWOCC- inzet voor het verbinden van onderzoek en praktijk op het gebied van merkcommunicatie.

Interesse?
Heb je interesse om toe te treden tot het bestuur, neem dan contact op met Joost Verhoeven (bestuursvoorzitter; joost@swocc.nl). De sluitingsdatum voor deze vacature is 31 mei.

Iedere praktijkprofessional is welkom om te solliciteren. Jouw passie voor de verbinding onderzoek-praktijk is belangrijker dan je leeftijd, genderidentiteit en -expressie, geaardheid, beperking, religie of etnisch-culturele achtergrond. Wij vinden herkenbare diversiteit in de samenstelling van het bestuur belangrijk. We houden hier rekening mee tijdens de selectieprocedure

Mail mij 1x per maand een update over merken, marketing en communicatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.