nieuws item

Lopend onderzoek 2022

Publicatiedatum: 18 | 01 | 2022
Delen:

Brandr
De publicatie bundelt het laatste werk van onze oprichter Giep Franzen: Brandr. In deze publicatie beschrijft Giep Franzen het ontstaan en de ontwikkeling van merken. Alle hoofdstukken uit de publicatie zijn eerder verschenen op Marketingtribune, en deze publicatie brengen we dan ook uit in samenwerking met Marketingtribune.

Brand activisme
In deze publicatie onderzoekt Peeter Verlegh wat merkactivisme is (en waarin het zich onderscheidt van gerelateerde merkactiviteiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen). Ook onderzoekt en beantwoordt het de vraag hoe Nederlandse merkmanagers en experts merkactivisme zien en wat volgens hen de overwegingen van merken zijn om zich al dan niet activistisch op te stellen.

Internal Branding
In de publicatie bouwt Joost Verhoeven voort op zijn eerdere publicaties op het gebied van internal branding. Deze publicatie geeft inzicht in de effectiviteit en werking van merkbeleid, gericht op (1) de realisatie van alignement tussen organisatie/medewerkers en merk en (2) de activatie van merkambassadeurs onder organisatieleden.

Influencer marketing
Alexander Schouten onderzoekt samen met zijn collega’s hoe influencers het meest effectief gezond gedrag kunnen bevorderen en welke de verschillende mogelijkheden er zijn bij het inzetten van influencers en effectiviteit ervan. De publicatie geeft praktische inzichten en aanbevelingen over hoe influencers voor overtuigingscampagnes kunnen worden ingezet.

Mail mij 1x per maand een update over merken, marketing en communicatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.